Patricia Wibier

Patricia Wibier (1968)

Ik ben eigenaar van De Ontwikkelplek. Mijn persoonlijke kenmerken zijn enthousiasme en positiviteit. Ik ben ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk is flow en geluk te creëren en te ervaren, zowel privé als op het werk. Als je geen enthousiasme meer voelt, dan kun je zelf de regie nemen om weer in jouw flow te komen. Er zijn meer kansen dan je zelf misschien denkt! Dit heb ik zelf ervaren in mijn samenwerking met Ernst-Paul Hasselbach, voormalig presentator van Expeditie Robinson. Deze inspirerende samenwerking in 2007-2008 heeft de basis gelegd voor de groei van mijn bureau.

Het schrijven van mijn boek over flow in 2007 heeft mijn belangstelling voor de positieve psychologie doen groeien. Het heeft mij geïnspireerd om me verder te verdiepen in deze stroming. Tegenwoordig hoor je steeds meer over flow en werkgeluk. Ik ben blij dat dit onderwerp, waar ik me al meer dan 10 jaar uit persoonlijke interesse mee bezighoud, steeds meer aandacht krijgt in de maatschappij. Ik ervaar het als mijn missie om mensen en organisaties mee te nemen in mijn enthousiasme over dit boeiende onderwerp. Dat doe ik door geïnteresseerden te inspireren via blogs / publicaties / presentaties, via training & coaching en door hier aandacht aan te besteden in de verandertrajecten die ik begeleid.

Veel waarde hecht ik aan het door-ontwikkelen van mijn eigen professionaliteit. Mijn universitaire opleidingen heb ik daarom aangevuld met o.a. een erkende post-bachelor opleiding op het gebied van coaching en begeleiding en een leergang positieve psychologie. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging Noloc en mag de Noloc titel Register Loopbaanprofessional voeren (voor meer informatie klik hier). Voor meer informatie over de gedragscode die ik volg klik hier. Met regelmaat volg ik trainingen en zorg ik voor nadere verdieping in specifieke onderwerpen, waarmee ik in de praktijk te maken heb.

Tevens ben ik als freelance (kern-)docent en -ontwikkelaar verbonden aan het gerenommeerde opleidingsinstituut Avansplus, een dochter van Avans Hogeschool. Avansplus biedt opleidingen aan volwassenen op verschillende niveaus waaronder bachelor, master, post-bachelor en post-master. Ik hecht veel waarde aan mijn samenwerking met Avansplus omdat ik op die manier nog beter de kwaliteit van mijn werkzaamheden op het gebied van trainingen en opleidingen kan waarborgen. In dat kader ben ik ook als docent geregistreerd bij het CRKBO.

De Ontwikkelplek ervaring

 • Puur

  Ont-moet jezelf. Ont-wikkel jezelf. Jij mag zijn zoals je bent. Authenticiteit. Een belangrijke voorwaarde in het groeiproces.

 • Prikkelend

  Met een grote P! Aanstekelijke enthousiasme en flow vormen de kenmerken van mijn werkwijze en uitstraling.

 • Persoonlijk

  De Ontwikkelplek is een klein bureau waardoor een persoonlijke benadering met directe lijnen mogelijk en vanzelfsprekend is.

 • Professioneel

  Professionaliteit door de combinatie van rollen die ik vervul. Bovendien werk ik nauw samen met collega trainers en coaches.

De vier P's heb ik gebaseerd op de feedback, die ik van klanten krijg op de diensten die door De Ontwikkelplek worden geleverd. Zowel op het gebied van organisatie ontwikkeling als training en coaching.

Ervaringen en referenties

Geïnteresseerd in de lijst van referenties? Klik dan hier!