FIER op jouw team

Heb je wel eens beleefd dat je met jouw team in de flow zit? Jullie zijn gericht op het teamdoel, jullie genieten van de klus en je presteert als team op de toppen van je kunnen. Je gaat als team op in wat je doet en je voelt je sterk als de kracht van het water in een stroomversnelling.

Jouw leven en werk bieden ruimschoots aanknopingspunten voor flow. Als je flow beleeft ben je uitermate productief. Je hebt inspiratie om optimale resultaten te bereiken. Als je het belangrijk vindt om in een inspirerende en motiverende omgeving aan de slag te gaan, kun je de omstandigheden in jouw team zodanig vormgeven dat de kans op flow groot is. Willen jullie dit als team bereiken, of je wil als leidinggevende jouw team hierin begeleiden, dan is deze training uitermate geschikt.

De wetenschappelijk onderbouwde theorie van flow ligt ten grondslag aan deze teamsessie. In een speelse setting maak je kennis met deze inspirerende zienswijze. Je maakt daarbij direct de vertaalslag voor jouzelf als individu en voor jullie als team. Centraal staat daarbij de vraag hoe jullie de pijlers van flow willen invullen, om op die manier de intrinsieke motivatie van ieder teamlid aan te wakkeren. Vervolgens gaan jullie aan de slag met jullie eigen FIER actieplan. FIER staat daarbij voor... via Flow, Inspiratie en Energie naar Resultaten.

Deze teamsessie kan op zichzelf staand worden gefaciliteerd. Het kan ook deel uitmaken van een groter geheel, bijvoorbeeld in het kader van teamontwikkeling of een traject voor zelfregulerende teams.

Data

In overleg met de opdrachtgever.

Voor wie

Ieder team dat aan de slag wil gaan met de wetenschappelijke onderbouwde zienswijze, waarbij je jouw eigen omstandigheden zodanig vorm geeft, dat je als team vol inspiratie en energie aan de slag gaat.

Onderwerpen

  • Flow en motivatie
  • Pijlers van flow
  • Fasen van teamontwikkeling
  • Vertaling van flow naar jullie praktijk
  • FIER actieplan

Resultaat

Het belangrijkste eindresultaat bestaat uit jullie eigen FIER actieplan.


Is deze training interessant voor u? Contact opnemen